Kostvejledning og madlavningshold

Få råd og vejledning om sunde madvaner til din hverdag med KOL. Vi tilbyder både individuel vejledning og madlavningshold i grupper.

Individuel kostvejledning

Få råd og vejledning hos en klinisk diætist om sunde madvaner, der passer til et hverdagsliv med KOL.

Mad har stor betydning for din sundhed. Vi ønsker derfor at inspirere dig til, hvilken mad der er god for dig og passer til et hverdagsliv med KOL.

Den individuelle kostvejledning tager afsæt i, hvad du kan lide at spise og din viden om mad.

Sammen med en diætist taler du om, hvad du plejer at spise, og hvordan maden kan påvirke din sundhed. I taler også om, hvilken mad der er mest hensigtsmæssig for dig i forhold til din sygdom.

Madlavningshold

Lav mad sammen med andre og spis i fællesskab, og få vejledning om sunde madvaner og inspiration til at lave nem og velsmagende hverdagsmad.

På vores madlavningshold har du mulighed for at få inspiration til at lave nem hverdagsmad, og du får vejledning om madens betydning for sygdommen KOL. 

Vi deler erfaringer med hinanden, så viden, oplevelser og erfaringer går hånd i hånd. Vi laver mad sammen, spiser i fællesskab og hjælper hinanden med den efterfølgende fælles oprydning.

Vi kommer blandt andet ind på: 

  • Proteiner hvor, hvorfor, hvor meget: Vidste du for eksempel, at især proteinerne er vigtige for dig for at bevare din muskelmasse og styrke?

  • Vægtvedligeholdelse, hvordan og hvorfor: Vi taler om den sunde kropsvægt, når du har KOL, og hvordan du kan spise nok, hvis du har nedsat appetit. Vi taler også om, hvordan du kan vægtreducere på en sund måde, hvis du ønsker at tabe dig.

  • Nemme løsninger i køkkenet: Madlavningen behøver ikke være besværlig eller koste mange timer i køkkenet. Vi taler om nemme løsninger og hverdagsretter, og hvordan vi kan få lidt hjælp fra for eksempel færdigretter.